#StauAcasă | 10 întrebări cu @coffentropy

#StauAcasă | 10 întrebări cu @coffentropy

Coffentropy sau Irina Rusu este unul dintre oamenii creativi și cu spirit antreprenorial de pe Instagram și ne-o demonstrează prin Urbantale.ro. Este activă și pe YouTube, Altă Întrebare fiind o serie de vlog-uri pe care le urmărim cu interes, fiind realizate alături de profesioniști din diverse domenii, precum sustenabilitate, contabilitate sau dermatologie. În plus, pentru a ne capta toată simpatia îl are ca ajutor și pe Poca.

Andreea Melinescu: Când zici „acasă”, care este primul lucru care îți vine în minte?

Irina Rusu: Confort și liniște. Sunt freelancer și lucrez de acasă, așa că pentru mine casa este atât un loc de relaxare supremă în familie, cât și locul în care ating potențialul maxim de productivitate și creativitate.

A.M.: Cum arată dimineața perfectă pentru tine?

I.R.: Avem un ritual bine stabilit de-a lungul anilor care ne face diminețile și mai liniștite și frumoase. Soțul meu iese la plimbare cu Poca, cățelușa noastră, iar eu pregătesc mic dejunul, după care mâncăm împreună și ne bem cafeaua. Îmi place pauza asta și startul calm înainte de o zi de lucru și îmi place să îmi petrec diminețile cu ai mei.

A.M.: Facem o călătorie în copilărie, îți amintești ce povești citeai sau îți citeau părinții seara?

I.R.: Cred că erau clasicele povești tradiționale, la care dacă mă gândesc acum mă cam trec un pic fiorii. Înțeleg că era o metodă de a transmite un mesaj, dar „Fata babei și fata moșului” nu va fi cu siguranță pe lista de lecturi pentru copiii mei.

A.M.: Dar acum, care este cartea ta preferată?

I.R.: Îmi e foarte greu să aleg o carte pentru că de regulă selectez câte ceva din fiecare lectură pe care o parcurg. M-a impresionat la momentul respectiv „Parfumul” lui Suskind, fiind o descriere atât de primitivă și obsesivă a părții mai puțin raționale din oameni. Îmi place „Ferma animalelor” a lui Orwell, chiar dacă este un soi de fabulă de o simplitate extremă, este atât de actuală… atât de actuală. Și mie nu îmi plac antropomorfistele.

A.M.: La ce obiect din casă nu ai renunța niciodată? Și de ce?

I.R.: Chiar dacă țin foarte mult la casa noastră și îmi place totul, nu pot să spun că sunt atașată de ceva încât să spun „niciodată”. Nu obiectele fac casa acasă și cred că orice poate fi înlocuit sau cumpărat dacă este necesar.

A.M.: Un tabiet pe care l-ai dezvoltat recent?

I.R.: Îmi place să aranjez lucrurile prin casă. Nu știu dacă este sindromul de construire a cuibului, dar fiind însărcinată îmi găsesc o liniște aparte din organizat rafturile cu lucruri, făcut ordine și planificat camera lui baby.

A.M.: Petrecem mult timp pe net în acestă perioadă, care este ultimul lucru pe care l-ai căutat pe google?

I.R.: Am căutat liste de lucruri esențiale de cumpărat pentru nou-născuți. Trăim vremuri tare interesante în care există o tendință mare de consumerism și uneori ne pierdem între „avem nevoie” și „ce ni se spune că avem nevoie”.

A.M.: Poți să ne descrii o activitate care te relaxează acasă?

I.R.: Ador serile chill de stat în pat în doi cu câinele, cu cești de ceai, ceva gustos de ronțăit, citind cărți. Știm că urmează o perioadă mai agitată în viețile noastre așa că ne delectăm acum cu ore de liniște în semiîntuneric.

A.M.: Ai o melodie sau un album care stă pe repeat?

I.R.: Ca și cu cărțile, mi-e greu să aleg o categorie preferată, totul depinde de starea mea în momentul respectiv. Am însă o piesă care îmi dă o stare faină de primăvară, chiar dacă nu este chiar despre asta: Modest Mouse – „The world at large” (poate că și autoizolarea își face efectul acum J).

A.M.: Ne poți spune un film de comedie preferat și un serial?

I.R.: Categoric – „The Office”. Cred că va fi și singurul pe care vreau să îl revăd.

Urmărește-o pe Irina aka Coffentropy pe: Instagram | Blog | YouTube | Facebook

Citește interviurile din seria #StauAcasă | 10 întrebări cu …Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.