#StauAcasă | 10 întrebări cu Andreea Verde

#StauAcasă | 10 întrebări cu Andreea Verde

Foto: Andreea Retinschi

Andreea Verde, pe numele său real Andreea Lupescu, este pasionată de muzică, jurnalism, cinema și modă. Îi place perioada albastră a lui Picasso, suprarealismul și adoră să rătăcească pe străzile orașelor noi pe care le vizitează. Este storyteller la Global Records, scrie pentru metropotam.ro și ține workshop-uri pentru copii la Asociația Curtea Veche.

Andreea Melinescu: Când zici „acasă”, care este primul lucru care îți vine în minte?

Andreea Lupescu aka Andreea Verde: Negresele pe care le făcea bunica mea, când eram mică, și mirosea toată casa a ciocolată. Și când mă gândesc la „acasă” din prezent – baloanele. Am baloane colorate în living și un print mare cu o casă purtată în aer de baloane.

A.M.: Cum arată dimineața perfectă pentru tine?

A.V.: Cafea cu frișcă, fresh de portocale, muzică jazz pe fundal sau un episod la care am adormit cu o noapte înainte. De exemplu, acum mă uit la „How to get away with murder”, un serial polițist cu mult suspans. Ăsta e un fel de preludiu pentru mailuri, telefoane și restul lucrurilor.

A.M.: Facem o călătorie în copilărie, îți amintești ce povești citeai sau îți citeau părinții seara?

A.V.: Bunica mea îmi citea mereu povești, așa mă „păcălea” să mănânc. Nu eram tare mâncăcioasă (nici acum nu prea sunt) și ziceam mereu: „Nu mai pooot…”. Aveam o serie de volume care se numeau „Povești nemuritoare”. Fiecare volum era inspirat din altă cultură, așa că am copilărit cu basme românești, franțuzești, persane și așa mai departe. Majoritatea erau cu prinți, prințese și zâne. Bunica mea citea și, la un moment dat, se oprea și îmi spunea: „dacă mai mănânci o furculiță, îți citesc ce se întâmplă mai departe”. Îmi plăcea mult o poveste cu Ruja Rujalina. Și mai era una cu Brunhilda.

A.M.: Dar acum, care este cartea ta preferată?

A.V.: O carte care a avut un impact foarte puternic asupra mea este „Antrenează-ţi creierul! Strategii şi tehnici de transformare mentală” de Joe Dispenza. Are vreo 500 de pagini, de aceea – psihologic vorbind, e greu să te apuci de ea. Dar o dată ce ai intrat în acest proces și rezonezi cu ce scrie acolo, nu te mai oprești până la final. Pe scurt, autorul vorbește despre patternuri limitative în gândire pe care le avem, impactul gândurilor negative, cineva zicea că e un fel de „yoga a minții”. Un lucru util pe care l-am învățat de aici este: „Corpul răspunde la fel în fața fricilor imaginate, ca în cazul celor din realitate.”

De asemenea, îmi plac mult toate cărțile scrise de Alain de Botton. Chiar dacă nu sunt în totalitate de acord cu viziunea lui, mi se pare că perspectivele lui îți pun mintea la contribuție și te ajută în procesul de auto-cunoaștere. Și Esther Perel e o autoare care îmi place, cu care rezonez. Sunt acum într-o perioadă în care m-am îndepărtat puțin de ficțiune, dar îmi e dor de ea.

A.M.: La ce obiect din casă nu ai renunța niciodată? Și de ce?

A.V.: La pianul electric. Pentru că, pentru mine, să exersez sau să improvizez la pian – e terapie.

A.M.: Un tabiet pe care l-ai dezvoltat recent?

A.V.: Gătitul. Nu am știut că îmi place atât de mult și că poate fi atât de distractiv, până la această izolare. Până acum, am avut un stil de viață foarte activ, care presupunea că plecam de acasă dimineața – și ajungeam noaptea după ora 22.00. Interviuri, filmări, ateliere cu copii – de obicei mâncatul era ceva „pe fugă”.

A.M.: Petrecem mult timp pe net în acestă perioadă, care este ultimul lucru pe care l-ai căutat pe google?

A.V.: Am căutat definiția cuvântului „tabiet”, ca să mă asigur că „gătitul” se încadrează. Da, în cazul meu, se încadrează. E o „plăcere măruntă”.

A.M.: Ha,ha,ha! ?

A.M.: Poți să ne descrii o activitate care te relaxează acasă?

A.V.: Desenat, pictat, colorat. Eventual pe muzică. Sunt ca o gură de aer proaspăt și constituie o ocazie bună să facem pauză de la telefon, laptop, televizor. Nu cred că am stat vreodată atât de mult cu ochii în laptop ca zilele acestea. Și dansul mă relaxează și mă energizează în același timp.

A.M.: Ai o melodie sau un album care stă pe repeat?

A.V.:Îmi place mult  albumul „Saudade” de la Thievery Corporation.

A.M.: Ne poți spune un film de comedie preferat și un serial?

A.V.:La seriale e simplu: „Modern Family” și „Bojack Horseman”. La film, trebuie să mă gândesc puțin. Nu prea mă uit la comedii.

(după 5 minute)

„La La Land” e comedie?… cred că se încadrează. Sau „Crazy, stupid, love”. Ambele cu Emma Stone, îmi place mult de ea. Încă unul și gata: „Wild tales”. Și „Los amantes pasajeros” de Almodovar. Gata.

Urmărește-o pe Andreea Verde pe: Instagram | Blog | Facebook | Youtube

Citește interviurile din seria #StauAcasă | 10 întrebări cu …



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.