#StauAcasă | 10 întrebări cu @MamaPeToc

#StauAcasă | 10 întrebări cu @MamaPeToc

MamaPeToc sau Nicole face parte din categoria oamenilor extrem de activi. A fondat un club de carte cu scop terapeutic, dedicat mamelor #cititOARE, precum și proiectul #FemeiCareInspiră sau seria de evenimente „Mami Next Level” dedicate femeilor. Îi place să fie la curent cu tot ce e nou în zona de branding și storytelling vizual, astfel din 2018 organizează o serie de workshop-uri pe tema „Primii pași pe Instagram”.

Este pasionată de tangoul argentinian, îi plac hortensiile, oamenii pozitivi și cu bun simț, iubește micile plăceri ale vieții și încearcă să facă din „a trăi” o adevărată artă.

Andreea Melinescu: Când zici „acasă”, care este primul lucru care îți vine în minte?

Nicoleta Ababei aka MamaPeToc: Acasă înseamnă, în primul rând, familia mea. Familia adunată în jurul mesei. Știi, noi obișnuim să gătim împreună și să stăm împreună la masă. E un obicei tare drag nouă și cred că asta ne face să simțim și mai puternic sentimentul de „acasă”.

A.M.: Cum arată dimineața perfectă pentru tine?

N.A.: Dimineața perfectă are, întotdeauna, miros de cafea. Și, într-o dimineață perfectă, îmi beau cafeaua în pat, alături de soțul meu. Dimineața perfectă ține până la prânz, timp în care ne uităm la televizor, ascultăm muzică și povestim. Tot în diminețile alea perfecte, fiica mea vine la noi în cameră și ne înghesuim toți 3 sub aceeași pătură

A.M.: Facem o călătorie în copilărie, îți amintești ce povești citeai sau îți citeau părinții seara?

N.A.: Daa, eram mare fană a lui Nils Holgerson și am călătorit cu el până în Suedia, pe spatele unei gâște cu aripile uriașe! Îmi plăceau foarte mult și basmele, dar și istorisirile cu tâlc, cu Nastratin Hogea. Nu-mi amintesc dacă părinții mi-au citit seara, probabil că au făcut-o când aveam o vârstă mult prea mică, să-mi pot aminti. Însă, cu ocazia asta, chiar am să-i întreb!

A.M.: Dar acum, care este cartea ta preferată?

N.A.: Am foarte multe cărți preferate! De fapt, toate cărțile din biblioteca mea sunt preferatele mele, pentru că obișnuiesc să cumpăr numai cărți pe care îmi doresc să le citesc. Cântăresc mult decizia de a cumpăra o carte, sau nu. De anul trecut, de când organizez în București clubul de carte #cititOARE, am început să citesc mai mult din opera scriitoarelor românce contemporane. Îmi place cum scrie Ioana Pârvulescu, Camelia Cavadia, Lavinia Braniște și Ioana Bâldea – Constantinescu!

Dintre cărțile mele preferate pot să menționez „Eat, Pray, Love”& „Lecții de magie” (Elizabeth Gilbert), „Splendida cetate  a celor o mie de sori” (Khaled Hosseini), „Măștile fricii” (Camelia Cavadia) , „Pânza de păianjen” (Cella Serghi) sau „Anonima- O femeie din Berlin” (Jurnal).

A.M.: La ce obiect din casă nu ai renunța niciodată? Și de ce?

N.A.: Ce întrebare grea! Mi-e foarte clar că n-aș renunța la cuptor! Majoritatea rețetelor pe care le știu, se pregătesc la cuptor. Asta mă ajută ca, în timp ce mâncarea să face, eu să scriu un articol pentru blogul meu mamapetoc.ro sau să fac fotografii pentru Instagram . Și n-aș renunța nici la pick-up… știu, un singur obiect, gata, mă opresc!

A.M.: Un tabiet pe care l-ai dezvoltat recent?

N.A.: Îmi îngrijesc mai mult plantele și petrec mai mult timp pe balcon. Când este cald afară, îmi improvizez un fotoliu și mă retrag acolo alături de o cafea și de o carte. Este foarte plăcut! Ah… că  îmi torn aproape în fiecare seară câte două degete de vin roșu într-un pahar și privesc cerul, prin geamul de la bucătărie, se pune?

A.M.: Petrecem mult timp pe net în acestă perioadă, care este ultimul lucru pe care l-ai căutat pe google?

N.A.: O platformă pe care să convertesc fișierele pdf… „Pdf to mobil” . Mi-am instalat recent o aplicație, să pot citi de pe telefon. Îmi este mai ușor să citesc pe telefon mai ales noaptea, înainte să adorm. Așa nu fac zgomot, îmi reglez luminozitatea cât am nevoie. Da, e o variantă la care am apelat și eu de câteva zile, mai ales că am găsit multe edituri și librării online de unde poți să descarci cărți gratis.

A.M.: Poți să ne descrii o activitate care te relaxează acasă?

N.A.: Mă relaxez atunci când dansez tango cu soțul meu. Da, dansăm acasă, în sufragerie, chiar și în bucătărie. Amândoi iubim tangoul argentinian și dansăm de 6 ani . Tangoul mă relaxează, mă ancorează în prezent, e marea mea pasiune! Mă face să mă golesc de gânduri și să fiu aici, acum!

A.M.: Ai o melodie sau un album care stă pe repeat?

N.A.: „Movement” (Hozier), dar și „A little while” (Yellow days) #onrepeat ☻

A.M.: Ne poți spune un film de comedie preferat și un serial?

N.A.: Eu sunt mai old school, așa! Cred că orice film cu Jim Carrey („Me, myself & Irene”), cu Adam Sandler („Oameni mari și fără minte”) sau chiar… „Borat”.☻ La capitolul seriale, nu sunt foarte pregătită, însă mi-au plăcut mult „The young pope”, „The Crown” și „The sinner” (the best).

Urmărește-o pe Nicoleta Ababei aka MamaPeToc pe: Instagram | Blog | Facebook

Citește interviurile din seria #StauAcasă | 10 întrebări cu …

______________________________________2 thoughts on “#StauAcasă | 10 întrebări cu @MamaPeToc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.