#StauAcasă | 10 întrebări cu Blogu lu’ Otravă

#StauAcasă | 10 întrebări cu Blogu lu’ Otravă

Acasă este locul nostru plin de amintiri, unele sunt palpabile, pe altele doar le simțim. Acasă este un sentiment, o stare de spirit, plasa noastră de siguranță pe care ne lăsăm pe spate, luăm o gură de aer și apoi ne ridicăm.

Acasă dăm muzica tare și cântăm, răsfoim cărți și ne uităm la filme sau stăm minute întregi pe Instagram.

Cu toate aceste gânduri, începem seria de interviuri #StauAcasă | 10 întrebări cu …, iar primul care sparge gheața este Blogu lu’ Otravă.

Blogu lu’ Otravă pe numele său Cristian Șimonca este inspirația mea în materie de teatru, de la el aflu ce spectacole noi și faine sunt în Micul Paris. Chiar m-a făcut să dau o fugă până la București pentru a vedea Familia Addams de la Teatrul Excelsior, iar acum mi-am cumpărat un bilet pentru a vedea online spectacolul Before Breakfast de la Unteatru.

Andreea Melinescu: Când zici „acasă”, care este primul lucru care îți vine în minte?

Cristian Șimonca aka Blogu lu’ Otravă: La soția mea, la pisică, la liniște. Și toate lucrurile minunate care sunt în căminul nostru.

A.M.: Cum arată dimineața perfectă pentru tine?

C.Ș.:Razele soarelui să bată în geam, să fie Diana lângă mine, să vină și pisica în pat… apoi un suc de rodie și fuga pe trotinetă în oraș la treabă.

A.M.: Facem o călătorie în copilărie, îți amintești ce povești citeai sau îți citeau părinții seara?

C.Ș.: Tatăl meu citea dramaturgie rusă. Și am început și eu să citesc la o vârstă foarte fragedă. Alternam cu poezie. Mayakovsky, Tolstoi, Esenin, Turgheniev, Cehov, Lermontov. Un mix de poezie și proză. Apoi am rămas fidel dramaturgiei. Îmi place teatru extrem de mult. Iar rolul dramaturgilor ruși în teatru este esențial.

A.M.: Dar acum, care este cartea ta preferată?

C.Ș.: „Rătăcirile Fetei Nesăbuite” de Mario Vargas Llosa este una dintre cărțile care mi-au plăcut tare mult. Sunt multe. Îmi place Ortega y Gasset, îmi place Saramago. Sunt foarte mulți scriitori care îmi plac.

A.M.: La ce gest nu ai renunța niciodată? Și de ce?

C.Ș.: Să îmi sărut soția când intru pe ușă, când mă trezesc. Mi se pare un gest la care țin foarte mult și nu aș vrea niciodată să renunț la el.

A.M.: Un tabiet pe care l-ai dezvoltat recent?

C.Ș.: Îmi place să merg la cafenea și să mă întâlnesc cu oameni, să stăm de vorbă. Un fel de Poiana lui Iocan. Cafeneaua la care merg este un loc plin de farmec și de oameni mișto. Oameni care au diverse afaceri, oameni cool, care pur și simplu se întâlnesc să discute, să vorbească pe diverse teme care ne interesează în viața noastră de zi cu zi.

A.M.: Petrecem mult timp pe net în acestă perioadă, care este ultimul lucru pe care l-ai căutat pe google?

C.Ș.: Ce se întâmplă când e stare de urgență, de necesitate? Este un limbaj pe care îl folosesc politicienii care trebuie tradus pentru noi, oamenii de rând. Și atunci te bucuri că există google și că poți căuta orice acolo.

A.M.: Poți să ne descrii o activitate care te relaxează acasă?

C.Ș.: Îmi place să mă uit cu Diana la „Friends”, la filme, seriale, „Asia Express”, „iUmor”. Apoi ne place să mâncăm acasă. O ajut cât pot pe Diana să prepare masa. Ne place să stăm acasă. Ne simțim bine acasă și de fiecare dată când ajungem acasă ne bucurăm de momentul ăsta.

A.M.: Ai o melodie sau un album care stă pe repeat?

C.Ș.: Am câteva. Deliric X Silent Strike – Azi (feat. EM), Placebo – The Bitter End, Kanye West – Good Morning, DOC – Cicatrici feat. Vlad Dobrescu, Macanache – Ca Și Cum. Și mai am

A.M.: Ne poți spune un film de comedie preferat și un serial?

C.Ș.: „Friends”. Nici nu încape vorbă. L-am văzut de 3-4 ori. Și o să mai facem asta de 100 de ori. Este foarte tare. Și acum înțelegi altfel glumele. E tare rău. Foarte tare!

Urmărește Blogu lu’ Otravă pe: Instagram | Blog | Facebook

_______________________________________Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.