Libris.ro și #RespectYourself, o campanie despre lectura ca formă de respect personal

Libris.ro și #RespectYourself, o campanie despre lectura ca formă de respect personal

Împreună cu Libris v-am pregătit câteva surprize în a III – a ediție a proiectului fotografic #InstaCraiova, dar până atunci vă prezentăm campania #RespectYourself, o campanie – manifest pentru conștientizarea faptului că a-ți oferi timp pentru lectură este o formă de respect față de propria persoana.

#RespectYourself își propune să prezinte publicului lectura dintr-o perspectiva nouă, drept o activitate prin care iți arați respect – respect față de mintea ta, pe care o dezvolți prin acumulare de cunoștințe, dezvoltarea imaginației și creativități, dar și respect față de corpul tău, pe care îl ajuți să se relaxeze.

În cadrul campaniei, Libris.ro provoacă publicul, clienții, dar și liderii de opinie din domenii variate, să vorbească despre percepția lor asupra lecturii din perspectiva respectului de sine, despre timpul pe care și-l dedică pentru lectura, precum și despre cărțile pe care le citesc.

Campania #RespectYourself cuprinde o serie de activități și concursuri dezvoltate de Libris.ro pe pagina de Facebook și pagina campaniei https://www.libris.ro/respectyourself. Anul 2018 este astfel dedicat acestei campanii de incurajare și conștientizare a importanței cititului în viața noastră. Una dintre componentele esențiale ale campaniei o reprezinta un proiect pilot desfășurat alături de 2 școli generale din Brașov, în cadrul căruia vor fi dotate bibliotecile cu cărți alese de copii, părinti și profesori.

Am pornit de la dorința de a-i încuraja pe cei mici să își ofere timp pentru lectura, în ideea că deprinderea de a citi se dezvoltă din copilărie și mai ales în familie. De aceea vom invita și părintii să aleagă cărțile pe care le-ar citi, dascălii să propună cărți interesante, iar copiii să aleagă cărțile pe care le-ar citi cu plăcere, cele populare, dincolo de lectura așa zis obligatorie, care nu este întotdeauna cea mai potrivita pentru a-i atrage către lectură. Astfel, biblioteca va fi un spațiu pentru „lectura în trei””, ne spune Laura Țeposu, CEO Libris.ro.

XO | Andreea Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.